Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal extremar les precaucions davant els forts vents al Pirineu

La darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC informa que s’incrementa la probabilitat de fortes ratxes de vent que arribin a superar els 126 km/h al Pirineu i Prepirineu. Al terç sud del país les ratxes de vent podran superar els 90 km/h i els forts vents, que se sumen a la sequera de la vegetació, faran augmentar el perill d’incendi forestal.

Protecció Civil de la Generalitat manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) per la situació d’elevat risc d’incendi forestal a quasi tot el territorio durant el dia d’avui (alt a 24 comarques i moderat a 11 més).

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions, especialment a les Terres de l’Ebre, comarques de Tarragona i part de la Catalunya central on la vegetació és força seca i el perill d’incendi s’agreuja amb el fort vent. Cal evitar qualsevol activitat que incrementi el risc d’incendi i evitar qualsevol actitud negligent que pugui afavorir l’inici o propagació d’un foc forestal. En cas de veure una columna de fum en zona forestal o a prop de zona forestal, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 indicant la posició des d’on es truca i on es troba la columna de fum.