Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquesta tarda al Pirineu i Pre-pirineu

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir d’avui al Pirineu, Pre-Pirineu, Pre-Litoral i Catalunya Central.

 La previsió de l’SMC indica que a partir d’aquest migdia s’esperen pluges intenses localment, que poden anar acompanyades de tempesta i, en alguns casos, de calamarsa. Les zones afectades són el Pirineu, Pre-pirineu, el pre-litoral i alguns punts de la Catalunya Central.
 
Aquesta tarda, els ruixats es mantenen a la majoria de comarques de les zones afectades.
 
Pel que fa al cap de setmana, dissabte i diumenge, augmenta la inestabilitat en algunes comarques. Dissabte es preveu que l’afectació es produeixi amb xàfecs de tarda que comencin a l’interior, al nord-est, i es vagin desplaçant cap al litoral. I, diumenge l’afectació es podria ampliar també a les comarques de Tarragona, del pre-litoral i litoral. Les tempestes seran locals i d’evolució ràpida.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana precaució a la ciutadania sobretot en la mobilitat demà a primera hora del matí, recorda que cal augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa, així com seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció en situacions meteorològiques adverses.
 
Protecció Civil recomana que, abans que comenci a ploure, reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis. Si la pluja intensa us sorprèn al cotxe, a prop de lleres, rius i guals, eviteu travessar-los, encara que estigueu circulant amb un vehicle del tipus 4×4 i malgrat semblin portar poc cabal, ja que aquest pot incrementar de forma sobtada. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions.