Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses demà a la tarda a la meitat nord-est de Catalunya.
 
Segons les previsions meteorològiques del Servei Meteorològic de Catalunya demà dijous les pluges podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques de Girona, Barcelona, Catalunya Central i a la Cerdanya i Alt Urgell. Les pluges podrien començar a descarregar a partir d’aquest migdia especialment al nord-est de Catalunya.
 
Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent. De cara a divendres, l’afectació quedarà reduïda a les comarques costaneres de Barcelona i nord de Tarragona i els xàfecs també podran anar acompanyats de tempesta.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l’aire lliure. Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables. Trobareu totes els consells de Protecció Civil de la Generalitat en cas de fortes pluges al webinterior.gencat.cat/inundacions
 
En cas de tempesta amb aparat elèctric cal que us allunyeu d’antenes, arbres, etc., i no us apropeu tampoc a elements metàl·lics o a l’aigua, ja que actuen com a cossos conductors. Els llocs més segurs durant una tempesta són els que ens aïllen de l’exterior, com edificis o vehicles tancats, perquè condueixen l’electricitat per la part exterior fins a terra sense fer mal als ocupants. Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat al web interior.gencat.cat/tempestes
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.