Protecció Civil de la Generalitat posa en Alerta el pla NEUCAT per la previsió de nevades dissabte

Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha posat en Alerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de que es puguin produir nevades importants el cap de setmana a Pirineu, Prepirineu i menys abundants en altres zones com cotes altes de Ports de Besseit, muntanyes de Prades, La Vinaixa (Alt Camp), La Panadella, Montseny i Montserrat. La predicció actual no preveu nevades a les zones metropolitanes. La principal recomanació és limitar la mobilitat a les hores que es preveu que nevi, i sobretot portar les cadenes al vehicle.
 
Segons l’SMC, durant el matí de dissabte la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.000 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres zones del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 400 metres. En tot l’episodi, es podran acumular gruixos de més de 50 cm per sobre dels 2.000 metres.
 
A les comarques del Pirineu i Prepirineu tant oriental com occidental, la probabilitat de què s’acumulin més de 5cm per sobre dels 600 metres és molt alta (4 sobre 6); mentre que també pot nevar, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de la Catalunya Central, interior de Barcelona, Lleida i el terç sud de Catalunya.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.