Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del pla PROCICAT per les fortes ventades

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents a les cotes altes del Pirineu i també a les cotes mitjanes de gairebé tot Catalunya, sobretot a les comarques del Prepirineu, Catalunya Central, Girona i interior de Barcelona. A Tarragona i Terres de l’Ebre el vent també serà fort.
Els registres més significatius per intensitat del vent han estat:
 
Les ratxes màximes han estat
  • Puig Ses Olles (1687 mts) 42,6 m/s (153,6 km/h)
  • Lac Redon  (2247mts) 41,6 m/s (149,76 km/h).
Altres ratxes màximes significatives en àrees poblades a menor cota han estat:
  • Solsona: 24,8 m/s (89,28 km/h)
  • Banyoles: 24,2 m/s (87,12 km/h)
  • Barcelona (Observatori Fabra) i Badalona 23,2 m/s (83,52)
 
Incidències
El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 08:00 hores d’aquest matí 136 trucades relacionades amb el vent. D’aquestes, per comarques s’han fet des de: Barcelonès 49, Alt Empordà 17, Baix Empordà 15, Alt Urgell 12, Vallès Oriental 8, Ripollès 5, Baix Camp 4, Baix Llobregat 4, Vallès Occidental i Osona 3 respectivament..
 
Pel que fa als municipis, les trucades rebudes al 112 s’han fet des de: Barcelona 31, Torroella de Montgrí 11, Badalona 9, Vila-sacra 8, La Seu d’Urgell 8, Santa Coloma de Gramanet 6, Ventalló 3, Terrassa 3, Figueres 3 i Campelles 2.
 
La Carretera d’accés a Campins (Vallès Oriental) BV-5111 s’ha tallat per la caiguda d’un arbre a la via. La Carretera N.152 amb afectacions per arbres caiguts. Encara sense valorar afectació.
 
Les ventades també han provocat el tall de subministrament elèctric al municipi de Vilanova de Banat (Alàs i Cerc). La incidència ha afectat uns 100 abonats. El servei s’ha pogut restablir a les 07:16 hores del matí
 
Protecció Civil ha emès una Prealerta del pla d’emergències en el transport de viatgers FERROCAT pel tall en el servei de circulació ferroviària entre La Molina i Puigcerdà a causa de branques caigudes sobre la catenària. El servei entre Portbou i Llançà també ha estat tallat per manca de tensió a la catenària i hores d’ara ja s’ha restablert el servei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.