Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la previsió de precipitacions intenses durant aquest dimecres a gran part del territori. L’episodi de pluges s’allargarà tot aquest dijous i es podria estendre a divendres.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) es manté la possibilitat que se superi el llindar d’intensitat de pluja (20 litres per metre quadrat en 30 minuts). A partir del vespre i durant tota la matinada de demà l’afectació quedarà més limitada al sud del territori, a les Terres de l’Ebre, i també al Pirineu Occidental al matí. Al llarg de la tarda la probabilitat de tempestes s’anirà estenent per tota la franja oest de Ponent.

Aquest episodi de pluges intenses es pot perllongar fins divendres. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa i pedra. A més, es podran produir alguns fenòmens de temps sever.

Per dijous també es preveu la superació del llindar d’acumulació de pluja (100 litres per metre quadrat en 24 hores) a les comarques del Montsià, Terra Alta i Baix Ebre, sobretot a la zona dels Ports de Beseit.