La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (Departament d’Interior), ha desactivat l’Alerta del Pla NeucatT, que es va activar dimecres per l’inici del pas del primer dels dos fronts de neu que ha afectat les comarques del Pirineu i Prepirineu, causant en algunes d’elles com Ripollès, Garrotxa, Berguedà i Solsonès, diversos problemes de mobilitat.

Ahir, un segon front va deixar nevades al llarg del dia en zones on ja havia nevat afectant cotes mitjanes a l’entorn dels 800 m fins al vespre, sobretot de punts del Berguedà i la Cerdanya. Les nevades a cotes mitjanes es van mantenir més temps del previst a la predicció i fins al vespre no van pujar per sobre dels 1.100 m.
Un cop finalitzat aquest segon front, es procedeix a desactivar el pla Neucat, ja que les incidències derivades de les nevades s’han normalitzat gairebé en la seva totalitat.
 
D’altra banda, és manté la prelaerta del Pla Allaucat pel risc d’allaus fort (nivell 4 en l’escala europea de 5) a tota la franja pirinenca menys a Perafita-Puigpedrós, i a l’Aran-Franja nord de la Pallaresa. Es poden produir allaus espontanis de mida mitjana i gran i cal ser molt prudents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada