Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest matí el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop passat l’episodi de fortes pluges que han afectat el país els darrers dos dies sobretot la Selva, el Vallès i el Maresme.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla INUNCAT en fase d’Avís davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges intenses a partir d’aquesta matinada a les comarques del litoral de Terres de l’Ebre, Tarragona i Barcelona. A la zona afectada, les pluges podran superar els 20l/m2 en30 minuts i els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.
 
L’SMC ha informat dels següents registres d’acumulació d’aigua destacats ahir dissabte (l/m2):
Santa Coloma Farners (Selva) 97,7 l/m2
Malgrat de Mar (Maresme) 43,9
Font-rubí (Alt Penedès) 35
Montserrat-Sant Dimes (Bages) 28,8
 
Alguns registres d’intensitat (l/m2 en 30 minuts), segons dades de l’SMC:
Montserrat-Sant Dimes (Bages) 22,9
Òdena (Anoia) 20,4
 
Les pluges d’ahir van produir un incident en el servei de subministrament elèctric a Blanes, que va afectar inicialment a 2.630 abonats, i que aquesta matinada ha quedat totalment resolt.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut, entre divendres i aquesta passada matinada (3.30 hores) 407 trucades relacionades amb les pluges. 197 trucades es van rebre al llarg de dissabte, concentrades la gran majoria d’aquestes a la tarda. A partir de les 22.00 hores d’ahir les trucades van anar clarament a la baixa. El telèfon 112 només va rebre 6 trucades entre les 22 i les 3.30 hores de la matinada.
 
Per comarques, ahir, el telèfon d’emergències va rebre 115 trucades des de la Selva, 20 amb origen al Maresme, 14 al Garraf i 11 al Vallès. Per municipis, ahir a la tarda, 61 trucades es van fer des de Blanes i 45 des de Santa Coloma de Farners.
 
Les trucades van ser per arbres i branques que ocupaven les vies públiques, bassals i acumulacions d’aigua a carrers i en l’interior d’edificis, a baixos i soterranis.
 
De les 15.00 hores d’ahir i fins a les 10.00 hores d’aquest matí, els Bombers de la Generalitat han atès 132 avisos relacionats amb la pluja. D’aquests, 81 han estat a la Regió d’Emergències de Girona, 31 a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, 16 a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud i 4 a la Regió d’Emergències de Tarragona.
 
 
BCASA ha anul·lat aquest matí la fase d’alerta el seu pla d’emergències del Parc fluvial del Besòs.
 
Les fortes pluges d’ahir no van causar incidències de trànsit, segons va informar elServei Català de Trànsit SCT.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada