Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), en base a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, ha emès una PREALERTA del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels riscs derivats de la situació de forts vents que bufen al Pirineu, Prepirineu, on es poden superar els 90 km/h i Alt Empordà, on es poden superar els 125 km/h en alguns punts i moments determinats. Amb el pas de les hores el fenomen de vents més forts està previst que es redueixi a l’extrem nord-est de Catalunya, afectant únicament l’Alt Empordà. el vent bufa de component nord.

La Prealerta és vigent des de la passada nit i no hi ha hagut incidents derivats d’aquesta situació. També cal mantenir una especial atenció a la situació a Tarragona i Terres de l’Ebre on el vent bufa també amb molta força.

Les comarques més afectades fins el migdia son: Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Solsona, Berguedà, Ripollès i Alt Empordà

Protecció Civil demana molta prudència en els llocs on bufi més fort i adaptar les activitats a l’exterior a la situació de vents. També cal retirar elements inestables (testos, mobiliari, etc. de balcons i terrasses), recollir tendals i seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit (SCT) per minimitzar els riscos en la conducció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada