Protecció Civil de la Generalitat, en base a les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, ha passat el pla INUNCAT d’avís a Prealerta per intensitat de pluja a partir de demà al matí.

Segons l’SMC, les pluges intenses de més de 20 litres/m3 en 30 minuts previstes per demà començaran al matí al nord de les comarques de Girona (Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà); i es desplaçaran al migdia cap al sud afectant tota la demarcació de Girona; el nord de la demarcació de Barcelona (vallesos, Barcelonès i Maresme); la comarca de la Cerdanya; i part de la Catalunya Central (Bages, Berguedà i Osona).

A partir del vespre, les comarques afectades per l’avís d’intensitat de pluja es reduirien a part de Girona (Gironès i Selva); nord de Barcelona (vallesos, Maresme i Barcelonès), i la Catalunya Central (Bages i Osona).

Al llarg del dia d’avui hi ha hagut precipitacions disperses, algunes d’elles amb intensitat, sobretot a les comarques de la meitat sud de Catalunya. Per demà s’esperen ruixats i xàfecs que sovint aniran acompanyats de tempesta, calamarsa i fort vent.

Protecció Civil demana fer seguiment continuat de les previsions meteorològiques, ja que amb el pas de les hores es poden anar concretant més. També cal seguir les incidències viàries abans de fer qualsevol desplaçament.

Atès que el cabal de molts rius, rieres i passos subterranis segueix sent més elevat de l’habitual, es demana molta prudència si s’ha de circular-hi a prop, evitant acostar-s’hi si els cursos d’aigua van molt plens.

A banda, i en relació a les maniobres ordinàries dels pantans, s’està desembassant:

· Talarn: 50 m3/s

· Sant Llorenç: 120 m3/s

· La Mitjana: passa de 186 m3/s a 210 m3/s

· Torrassa: 5 m3/s

· Flix: 240 m3/s

· Balaguer: 115 m3/s

· La Baells: passa de 15 m3/s a 43,5 m3/s

· Sopeira: 12 m3/s

· Camarasa: 60 m3/s

· Oliana: 60 m3/s

· Foix: 7,24 m3/s

· Sant Ponç: 3 m3/s

· Riudecanyes: a cota màxima i sobreeixint 1 m3/s

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada