Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent demà a tot Catalunya i especialment a les cotes altes del Pirineu i als dos extrems de Catalunya.
 
La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indica que l’episodi de vent ha d’iniciar-se a partir d’aquesta matinada al Pirineu i prepirineu, amb ràfegues que poden superar els 90 km/h. De cara al matí de demà el fort vent afectarà també algunes comarques del prelitoral i litoral de Barcelona i Tarragona.
 
Serà a partir del migdia quan les ratxes es poden intensificar arreu de Catalunya, i a les cotes altes del Pirineu i prepirineu i els dos extrems del litoral i prelitoral, hi haurà algunes ratxes extremadament fortes sobretot a la tarda (més de 120 km/h). La previsió és que l’episodi de fort vent arreu es mantingui fins dimarts.
 
Protecció Civil recomana molta prudència en la pràctica d’activitats a l’aire lliure a zones de boscoses i de muntanya. Porteu l’equipament adequat i desistiu de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill
 
Protecció Civil aconsella que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.