Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les ventades, amb vent de component nord i est, previstes per demà al Pirineu i Prepirineu i al litoral i prelitoral de l’extrem sud de Catalunya

Les ratxes més fortes poden superar els 90 km/h a Pirineu i Prepirineu, i a les comarques de les Terres de l’Ebre es poden superar els 125 km/h. Els cops de vent més forts es donaran en cotes altes

Dimarts el fenomen, segons la previsió, s’intensifica

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha posat en Prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les ventades, amb vent de component nord i est, previstes per demà al Pirineu i Prepirineu i al litoral i prelitoral de l’extrem sud del país. Les ratxes més fortes poden superar els 90 km/h a Pirineu i Prepirineu, i a les comarques de les Terres de l’Ebre es poden superar els 125 km/h. Els cops de vent més forts es donaran en cotes altes.

L’episodi s’iniciarà pel Pirineu occidental desplaçant-se cap a la resta del Pirineu i Prepirineu al llarg del dia. Durant la tarda i durant el dimarts dia 5 afectarà al litoral i prelitoral de l’extrem sud del país. Dimarts el fenomen, segons la previsió, s’intensifica.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions, especialment a les Terres de l’Ebre, comarques de Tarragona i part de la Catalunya central on la vegetació és força seca i el perill d’incendi és pot agreujar amb el fort vent. Cal evitar qualsevol activitat que incrementi el risc d’incendi i evitar qualsevol actitud negligent que pugui afavorir l’inici o propagació d’un foc forestal. En cas de veure una columna forestal en zona forestal o a prop de zona forestal, cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 indicant la posició des d’on es truca i on es troba la columna de fum.

Segons l’informe de situació de perill d’incendi forestal pels propers dies elaborat pel Cos d’Agents Rurals, la situació de vent implicarà un increment del perill d’incendi forestal a causa del vent d’oest, mestral i tramuntana. L’àrea afectada coincidirà amb la zona de sequera actual del sud de Catalunya i, en menor mesura, del litoral i prelitoral de Barcelona.

Les comarques d’afectació principal són: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Tarragonès, Terra Alta i Urgell

Les següents comarques es veuran parcialment afectades pel perill d’incendi: Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Garrigues, Noguera, Priorat, Segrià, Solsonès, i Vallès Occidental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada