Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté la prealerta del Pla PROCICAT per la previsió de fort vent durant aquest divendres. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), fins aquest migdia el vent afectarà les comarques del Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central. Després, l’alerta s’estendrà de forma generalitzada a tot Catalunya.

Només està previst que se superi el llindar de 90 km/h a les cotes altes de les comarques afectades. A la resta del territori, el vent podrà ser fort però no es preveu que se superi el llindar anterior. D’acord a la previsió del SMC l’episodi finalitzarà aquesta nit.

Precaució durant els actes de Carnaval

Protecció Civil de la Generalitat demana especial precaució als organitzadors d’actes i rues amb motiu del Carnestoltes, per tal que revisin els recorreguts i tinguin una cura especial de retirar o assegurar qualsevol element susceptible de desprendre’s amb el vent i caure sobre les persones o els béns en via pública, ja siguin arbrats, elements d’enllumenat, senyalització viària, publicitat, decoracions exteriors o altres similars. A les zones on bufi el vent es recomana a la població no deixar a l’exterior objectes que puguin ser arrossegats pel vent i caure a la via pública, com ara tendals o altres elements similars.

D’altra banda i coincidint amb el cap de setmana, Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions en la mobilitat viària, que es podria veure afectada pels efectes del vent. També cal prendre precaucions en les activitats d’alta muntanya.

Risc moderat per nevades fins demà al migdia

A més a més, Protecció Civil de la Generalitat DGPC manté en prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que es puguin produir nevades fins aquest dissabte al migdia a la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça.

Segons remarca el Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu baixarà dels 1.200 fins als 600 o 700 metres. Per sobre dels 1.400 metres es podran superar els 20 cm de neu acumulada i els 10 cm a la cota de 900 metres.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la població que tingui presents els consells d’autoprotecció davant les nevades www.gencat.cat/interior/nevades, sobretot en els desplaçaments. Es recomana prudència en la conducció allà on nevi amb intensitat i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Amb la baixada de temperatures, cal assegurar-se el bon funcionament d’aquells aparells i sistemes de calefacció, per tal d’evitar accidents.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada