Protecció Civil de la Generalitat activa les alertes en previsió de fort vent i nevades

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en prealerta el Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent de cara a demà dimarts a les comarques del Pirineu, Prepirineu i del terç sud del país.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), demà dimarts el vent bufarà de component oest i les ràfegues màximes s’assoliran sobretot a les zones elevades de les comarques del terç sud de Catalunya i del Pirineu i Prepirineu. Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimecres, afectant de forma més generalitzada tot el territori.
Les comarques afectades pel fort vent seran: Vall d’Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya (Alt Pirineu i Aran); Solsonès, Berguedà i Anoia (Catalunya Central); Ripollès i Garrotxa (Girona); Garrigues (Lleida); Alt Penedès i Garraf (Barcelona); Conca de Barberà, Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Tarragonès i Priorat (Tarragona); i Ribera d’Ebre, Terra Alta, Baix Ebre i Montsià (Terres de l’Ebre).
Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als ajuntaments de les zones afectades pel risc de vent que s’assegurin els elements de mobiliari públic susceptibles de patir danys. Tanmateix, la població ha d’assegurar o retirar els elements amb risc de caure a la via que tingui en balcons o terrasses i reforçar la seguretat dels ancoratges dels elements que es puguin desprendre.
També es recomana molta precaució en les activitats d’alta muntanya, ja que a les cotes altes és on bufarà més fort el vent; i també prudència en la conducció per les carreteres on pot bufar fort el vent.

Activada l’alerta del pla Neucat per la possibilitat de nevades intenses sobretot al vessant nord del Pirineu

Així mateix Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) també ha activat aquest matí la fase d’alerta del Pla Especial per Nevades a Catalunya NEUCAT per risc alt de nevades al vessant nord del Pirineu Occidental, però també amb menys intensitat a la resta de comarques del Pirineu i Prepirineu.
 
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per avui s’esperen al vessant nord del Pirineu nevades febles o moderades i a partir d’aquesta matinada s’intensifica l’episodi amb la possibilitat que s’acumulin gruixos de més de 50 cm per sobre dels 1.400 metres, i 10 cm per sobre dels 900 metres, a les comarques de la Vall d’Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà.
A més, s’afegeixen a la previsió però amb menys probabilitat i amb gruixos de més de 10 cm per sobre dels 900m, les comarques del Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya i Ripollès. A causa del vent es produirà el fenomen de torb.
L’episodi de neu al vessant nord es pot allargar fins dimecres.

TOTES LES NOTÍCIES