Protecció Civil de Catalunya manté en Alerta el pla Neucat per les nevades d’avui al Pirineu i Prepirineu

Protecció Civil de la Generalitat manté en Alerta el pla Neucat per les nevades durant tot el dia d’avui al Pirineu i Prepirineu, especialment a les comarques orientals i centrals de la Cerdanya, Ripollès i Berguedà .
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC les precipitacions de neu s’estan produint a cota de 600 metres a les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà, i continuaran fins a migdia quan pujarà la cota a 1.200 – 1.400 on podran acumular gruixos de 20 cm.
 
La nevada segons el Servei Meteorològic de Catalunya afectarà les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Cerdanya, Ripollès, Bergadà i Solsonès.
 
 
TRÀNSIT
Pel que fa a les incidències viàries a causa de la neu, el Servei Català de Trànsit(SCT) informa que en aquests moments la situació viària és la següent:
 
LLEIDA
3 vies afectades, 1 amb cadenes i 2 amb neu a la calçada
C-28 obligatori cadenes al Port de la Bonaigua
N-145 neu/ gel a la calçada entre la Seu i Andorra
N-260 neu/ gel a la calçada entre la Seu i Martinet
 
BARCELONA
3 vies amb 4 trams afectats, 2 tallats i 2 amb cadenes
BV-4031 tallada a Castellar de n’Hug
BV-4024 tallada per accedir al Coll de Pal
BV-4024 cadenes a Guardiola de Berguedà
BV-4242 cadenes a Berga
 
Fins a 71 màquines llevaneus del Departament de Territori han treballat des d’ahir per mantenir les vies principals netes de neu, recorrent, ja sigui realitzant serveis preventius o bé netejant les vies de neu, més de 13.000 km.
 
Caldrà estar molt atents i fer seguiment de la situació viària perquè poden haver restriccions al pas de vehicles pesants, en aquelles carreteres afectades per la neu on no sigui segura la circulació d’aquest tipus de vehicles. Es recomana evitar la mobilitat en el moment de la nevada si aquesta és intensa per facilitar el treball de neteja de les màquines llevaneus.
 
Podeu consultar les incidències actualitzades al moment al web del Servei Català de Trànsit.
 
ESCOLES I RUTES DE TRANSPORT ESCOLAR
El Departament d’Ensenyament ha informat que avui no hi ha cap afectació a causa de la neu en els centres educatius a les demarcacions de Lleida i Girona.
 
A la Catalunya Central, el Consell Comarcal del Berguedà ha informat que s’han anul·lat les següents rutes, afectant a un total de 21 alumnes:
 
Alumnes de primària de Saldes que van a l’Escola Serrat Voltor de Vallcebre
Alumnes de secundària de Gósol, Saldes i Vallcebre que van a l’Institut de l’Alt Berguedà de Bagà.
 
PLANS MUNICIPALS DE PROTECCIÓ CIVIL
Diversos municipis mantenen activats els seus plans de protecció civil municipal a causa de la neu: Vidrà, Terrassa, Barberà del Vallès, Vilallonga de Ter, Montoliu de Segarra, Ribera d’Ondara, Berga, Sant Cugat, Setcases, Campdevànol i Estaràs. Altres municipis que havien activat el seus plans municipals per la nevada i que els van desactivar ahir o dijous són (avui tenen el seu pla municipal tancat): Cardedeu, Sant Quirze del Vallès, Sant Guim de Freixenet, Sant Bartomeu del Grau, Molló, Solsona, Muntanyola, Biosca, Conesa i les Piles. TMB de Barcelona també va desactivar el seu pla d’autoprotecció abans d’ahir dijous.
 
RISC D’ALLAUS
Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla d’Emergències per risc d’allaus ALLAUCAT que avui presenta un grau de perill FORT (4 en l’escala europea de 5) en gran part del Pirineu i Prepirineu. L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha informat que el perill d’allaus avui és FORT (4 en l’escala europea de 5) a  la Ribagorçana-Vall Fosca, Pallaresa, Vessant Nord del Cadí-Moixeró, Prepirineu i Ter-Freser. A l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa i al Perafita-Puigpedrós el perill d’allaus és MARCAT (3).
 
Davant d’aquesta situació, Protecció Civil demana extremar les precaucions les activitats de muntanya fora de les zones de pistes, consultar el butlletí de perill d’allaus abans de qualsevol activitat de muntanya i portar sempre el material de seguretat necessari.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *