Protecció Civil de Catalunya desactiva l’alerta per fort vent

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la millora de la situació meteorològica per fort vent. Amb tot, el Pla PROCICAT es manté en situació de Prealerta perquè encara s’esperen ratxes superiors als 90 km/h al Pirineu, Prepirineu i el terç sud de Catalunya i cal mantenir la prudència allà on bufi fort.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC, durant el dia d’avui el vent bufarà de component nord a les comarques del Pirineu, Prepirineu i terç sud.  Demà dimecres la situació es restringirà a les comarques del Pirineu. 
 
Derivat d’aquest episodi de vent el telèfon d’emergències 112 ha rebut 184 trucades per incidències relacionades amb el vent, la majoria amb origen al Baix Camp (101), Tarragonès (23) i Alt Camp (14). El municipi amb més trucades ha estat Reus (51), seguit de Cambrils (36), Centelles (9) i Tarragona (6). La majoria de trucades han estat per obstacles a la calçada i caiguda d’objectes (cobertes, branques, arbres, rètols publicitaris).
 
El percentatge principal de trucades al 112, un 60,3%, s’han derivat als Bombers de la Generalitat, seguit d’un 31,5% als Mossos d’Esquadra de les unitats de trànsit; i un 5,4% a les diferents policies locals.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que s’han registrat les següents ratxes de vent destacables durant la passada nit: el Perelló 92,2 km/h, els Ports 81,4 km/h, Portbou 127,4 km/h i Roses 69,1 km/h.