allaus El director del Departament de Protecció Civil i emergències, Francesc Areny, ha alertat aquest divendres sobre l’augment del risc d’allaus de cara a aquest diumenge. La calor dels darrers dies ha ‘estripat’ el mantell de neu en moltes zones de les cares sud de les muntanyes i encara que no han baixat allaus la part alta presenta ‘fissures importants’, ha assegurat. La previsió meteorològica per aquest diumenge parla de 21- 22 grausa les valls centrals i situa la isoterma de zero graus a 3.200 metres. Això vol dir, ha exposat Areny, que el risc d’allaus serà important sobretot durant les hores de més calor i a les zones més exposades al sol. Per aquest motiu, es demana a les persones que vulguin fer esquí de muntanya o raquetes fora dels itineraris senyalitzats que aprofitin les primeres hores del dia i tornin cap a les 11 o les 12 hores.

La pujada de les temperatures prevista per aquest diumenge fa que el perill d’allaus sigui més acusat i es desaconselli la pràctica d’esquí de muntanya a partir del migdia. Segons ha alertat el director de Protecció civil i emergències, Francesc Areny, en moltes zones de les cares sud el mantell ja s’ha ‘estripat’ i s’han detectat ‘fissures’ a la part alta. Amb tot, es tracta de neu primavera que només pateix l’efecte de la calor i amb la qual no serien útils els tirs, ha matisat.

La isoterma, el nivell en que la temperatura és de 0 graus, se situarà aquest diumenge als 3.200 metres i a la capital es podria arribar als 22 graus. Amb això cada cop costa més que la neu s’endureixi i és més fàcil que puguin caure allaus en les zones més exposades, ha explicat Areny.

Per tot això, des de Protecció civil demanen precaució a les solanes i evitar les hores de més calor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada