Proposta musical transversal d’Ordino Clàssic de la mà de 5AndCordes

Ordino, 6 de novembre de 2019. El Comú d’Ordino i una fundació financera, després de l’èxit d’Ara Malikian a l’Auditori Nacional en la cita inaugural, presenten el grup andorrà 5AndCordes, que oferirà un espectacle original i exclusiu a l’església parroquial d’Ordino. Les entrades per a aquest concert encara están disponibles i es poden adquirir a la página web d’Ordino Clàssic: www.ordinoclassic.ad per un preu de 10 euros.

El concert, ‘Clàssics del s. XVII al XXI’, proposa un viatge transversal en el temps i en l’espai a través de diferents estils de música de diverses èpoques. Es presentarà una selecció d’obres ben contrastades pertanyents a estils que van des del barroc fins a la música contemporània amb la sonoritat única que li atorgarà l’acústica de l’església. Algunes de les obres que representaran són originals per a la formació, mentre que d’altres són arranjaments d’obres pròpies per a orquestra. Tota la música del concert prové del sud d’Europa, concretament d’Espanya, França i Itàlia. Amb aquesta proposta, 5AndCordes pretén apropar al públic unes textures sonores molt especials a través d’un repertori poc conegut que estarà ple de sorpreses. Les peces que presentarà el quintet de guitarra en el concert de diumenge seran; Concert per a llaüt, RV 93, d’Antonio Vivaldi; Estudi 22 en si menor, op. 35, de Ferran Sor; Pavana, op. 50, de Gabriel Fauré; Quintet per a guitarra i quartet de corda, op. 143, de Mario Castelnuovo-Tedesco; i Tango en Skaï, de Roland Dyens.

5AndCordes està composat per David Font, professor de guitarra a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, a l’Escola de Música de les Valls del Nord i a l’Espai de Música Moderna d’Andorra la Vella; Alexandre Arajol, professor de violí a l’Espai de Música Moderna d’Andorra la Vella i l’Escola de Violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp, és membre de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i participa també en el projecte social de la Fundació ONCA; Elías Porter, és professor de viola i violí folk des de fa 10 anys a l’Escola Folk dels Pirineus i és membre de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra; Sílvia Garcia, professora de viola de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i col·laboradora habitual de l’ONCA; i Carolina Bartumeu, membre de l’ONCA i col·laboradora habitual de l’Orquestra Simfònica de Barcelona, l’Orquestra Nacional de Catalunya i l’Orquestra Filharmònica de Bolonya.

En aquesta ocasió, Ordino Clàssic transporta la música a l’església parroquial d’Ordino per tal d’oferir al públic una experiència única en la intimitat d’un espai emblemàtic de la parròquia que ofereix un ambient i una acústica molt peculiars. Per a l’última cita, Ordino Clàssic tornarà a l’Auditori Nacional l’1 de gener de 2020 per a celebrar el tradicional concert de Cap d’Any.

TOTES LES NOTÍCIES