laboratori-seuEl diputat del PSC per Lleida al Parlament, Àngel Ros, ha afirmat que “de la mateixa manera que defensem que cal mantenir a Lleida la línia d’investigació en genètica animal que té l’IRTA, demanem també que el Laboratori de sanitat ramadera de la Seu d’Urgell es mantingui en la seva ubicació actual”. Per això, ha explicat, “el grup parlamentari del PSC hem presentat una proposta de resolució, instant al Departament d’Agricultura que repensi la seva intenció de traslladar aquest laboratori a Lleida”.

En aquesta línia, ha dit, “igual que considerem i defensem que cal potenciar i impulsar Lleida com a capital d’un territori líder en producció agroalimentària, defensem que tots aquells serveis ubicats al territori sumen alhora de reforçar aquest lideratge”. Ros ha criticat que “aquesta tendència re-centralitzadora i d’allunyament dels serveis públics cap a les capitals està perjudicant especialment les zones de muntanya i agreugen encara més els dèficits territorials”.

En aquesta línia, el portaveu del PSC –Progrés a la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, ha explicat que “el laboratori de sanitat ramadera de la Seu és l’únic que queda en tot l’Alt Pirineu i l’Aran, i evita desplaçaments als ramaders i veterinaris del Pirineu a l’hora de certificar la salut i seguretat animal”.

Ordeig ha criticat que “amb mesures com aquesta, amb l’Irta a Lleida i ara volent deslocalitzar el Laboratori de la Seu, el Govern de CiU, i lamentablement el mateix alcalde de la Seu, deixen de banda els interessos del territori” i ha afegit que “així ens ho van demostrar en la reunió que vam mantenir els portaveus dels grups municipals amb el Conseller Pelegrí, en que es va posar de manifest la ferma intenció del Govern de traslladar unes instal•lacions que tenen 25 anys de servei al Pirineu i que realitzen cada any unes 100.000 proves analítiques o certificats que asseguren la salut i seguretat animal”.

(Text i foto: Progrés)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada