Proporcionar calor als rèptils

reptilsTots els rèptils necessiten una font externa de calor per regular la seva temperatura corporal. Al mercat hi ha molts articles per augmentar la temperatura del terrari, des de mantes tèrmiques a llums de raigs ultraviolats, passant per roques que emeten calor.

• La manta tèrmica és una banda transparent que s’adhereix al terrari per la zona exterior. N’hi ha de diferents mides i la seva funció és escalfar el substrat. És perfecte per al manteniment d’animals del desert, com iguanes o varans, que es mantenen actius durant el dia.

• La darrera moda pel que fa a productes escalfadors per a terraris són els ornaments tèrmics. Els trobareu en forma de roques o coves. Existeix una àmplia carta de colors i formes. Moltes coves o roques porten incorporat un termòstat que manté el clima adequat que el rèptil necessita i, a més, és capaç de reduir els graus centígrads al vespre fins a mantenir-lo entre 5 i 10 ºC.

• El llum de ceràmica és un radiador que produeix calor de forma semblant al sol, però no emet llum. La calefacció que emet mitjançant infraroigs penetra ràpidament a les escates i en el teixit de la pell, estimulant l’escalfament. A més, dilata els vasos sanguinis i augmenta la circulació de la sang.

• La il·luminació ultraviolada s’acostuma a instal·lar en una zona on no es produeixi un contacte directe amb l’animal, com a la part superior del terrari. Emet llum, a més de calor, i es recomana que sigui de petita mida per augmentar la temperatura parcialment.

Per Redacció / Tot Sant Cugat