rubikEl  segon Campionat de Rubik d’Andorra ha donat el tret de sortida amb una jornada que s’allargarà fins a les vuit d’aquest vespre a l’FNAC. El campionat es troba dins el circuit internacional del trencaclosques que ha comptat amb la participació de prop d’una setantena de participants de totes les edats, però sobretot joves d’entre 10 a 15 anys. Un dels organitzadors del campionat, Marcos Ameijeiras, ha destacat que “al final vam ampliar el límit de registre fins a les 70 persones i estem al voltant d’aquesta xifra”. Ameijeiras també ha explicat que el nivell d’Andorra “és molt bo” i ha assegurat que “gran part dels rècords s’estan batent”. A més, el campionat organitzat per Andorra Telecom ha comptat amb la participació de competidors arribats de diferents països com Espanya, França o Perú

L’FNAC ha estat l’escenari del primer torneig oficial de cub de Rubik d’Andorra, un campionat que ha començat a les deu d’aquest dissabte al matí i s’allargarà fins a les vuit del vespre quan es coneixerà el nom del guanyador. Enguany, la participació s’ha incrementat significativament respecte a la segona edició d’aquest situant-se al voltant d’una setantena de competidors. Aquest fet coincideix amb la inclusió d’aquesta prova a la World Cube Association (WCA), circumstància que ha permès internacionalitzar el campionat organitzat per Andorra Telecom i facilitar la inscripció de persones de diferents països com ara Espanya, França o fins i tot, Perú. La majoria dels participants es troben a la franja d’edat d’entre els 10 i els 15 anys.

Malgrat que en un principi la xifra de participants estava limitada a 60 persones, l’organització va decidir ampliar aquest marge fins a la setantena, una xifra que finalment s’ha assolit, segons ha explicat un dels organitzadors del campionat, Marcos Ameijeiras. Xifres “molt positives” segons Ameijeiras que també considera que “el nivell d’Andorra és molt bo”, bona prova d’aquest nivell ha estat la gran quantitat de rècords nacionals que s’han batut durant les primeres hores de competició. L’organitzador també ha recalcat que “un dels objectius és que cada cop participi més gent d’Andorra en aquest campionat”.

El campionat també ha comptat amb la participació de dues figures rellevants del món del trencaclosques, com són la campiona d’Europa de cub de Rubik amb els ulls tancats, Berta García, i el campió d’Espanya i actual top 10 mundial, Darío Roa. La constància és un dels eixos fonamentals per aconseguir l’èxit al trencaclosques, ja que segons García “si practiques una mica cada dia i tens constància al final acabes tenint grans resultats”. La campiona d’Europa també ha posat de relleu l’elevada participació en el campionat i ha assegurat que “la veritat estic veient moltes cares noves i això és molt bo perquè significa que la nostra família que està creixent”.

Durant el campionat s’han disputat modalitats diferents com ara la Rubik’s Cube, la 4×4 Cube, la 2×2 Cube, Pyraminx, Square-1, Rubik’s Clock, Skewb i altres categories que implicaven realitzar el cub amb els ulls tancats o amb una sola mà. Aquest vespre es coneixeran els guanyadors del campionat, tot i això els organitzadors ja han assegurat que aquesta edició ha estat “tot un èxit”. A més, Ameijeiras també ha comentat que un dels objectius “és continuar creixent i cada cop implicar més gent”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada