Prop del 70% dels estudiants superen els exàmens oficials de llengua catalana

El 67,63% dels candidats als exàmens oficials de català, és a dir, 140 dels 207 presentats, van superar les proves per als nivells d’A1 a C1. Els exàmens es van celebrar els dies 25 i 26 de gener als centres d’Escaldes-Engordany i Aixovall.

L’àrea de Llengua Catalana del Govern d’Andorra preveu que la xifra d’estudiants creixi de cara al segon trimestre del curs acadèmic 2018-2019, tenint en compte que al mes de gener es van inscriure un total de 420 persones: 315 als cursos d’iniciació oral a la llengua catalana (cursos A1, A2 i Pràctiques d’Oralitat) i 105 més ho han fet als nivells generals i formals de l’expressió escrita (cursos B1, B2 i C1). A més, 237 estudiants han passat pels cinc centres d’autoaprenentatge de català, sent el d’Escaldes-Engordany el que rep més afluència, amb 130 usuaris.

El treball formatiu de l’àrea de Llengua Catalana està basat en dues modalitats, que són els cursos presencials de català i el mètode guiat de l’autoaprenentatge. Ambdós sistemes, de caràcter gratuït i complementari, estan centrats en els aspectes comunicatius del llenguatge per afavorir l’autonomia lingüística de cada aprenent.