Prop de 800 persones assisteixen al XIII Festival internacional d’orgue del Principat d’Andorra

Prop de 800 persones han gaudit de la música i el bon ambient viscuts durant la XIII edició del Festival internacional d’orgue del Principat d’Andorra, celebrat entre els mesos d’agost i desembre del 2012 en les tres parròquies d’Andorra que disposen d’un orgue de tubs: la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Segons ha explicat el director artístic del Festival, Ignacio Ribas, “la diversitat de propostes musicals que han estat presents en el cartell d’aquest any i la qualitat dels solistes seleccionats han assegurat l’èxit de la present convocatòria. Estem satisfets del número global d’assistents. De cara a properes edicions, el nostre objectiu és seguir en aquesta línia, i treballar per augmentar progressivament aquesta quantitat i per potenciar més l’assistència en els concerts que es convoquen fora de la temporada d’estiu”.

L’organització ha apostat per portar estils musicals molt diferenciats, que marquen ja una línia ben definida i la particular filosofia del Festival. S’ha pogut escoltar des de la música de principi del segle XVI fins a les més avançades propostes del segle XXI. El duo Romiti, Miguel Ángel García i Luc Antonini han centrat els seus programes en els primers segles del repertori organístic; el jove Aaron Ribas i Saskia Roures han realitzat programes eclèctics amb obres de totes les èpoques; Dominik Susteck ha basat el seu concert en les seves pròpies composicions, que han mostrat un món sonor sorprenent, nou i sense concessions al passat, i, finalment, en una proposta ja coneguda pels seguidors del Festival i sempre de gran atractiu, esperada i molt aplaudida, l’organista Giampaolo Di Rosa ha dedicat íntegrament el seu concert a la improvisació. “Si bé som conscients que és difícil donar satisfacció a totes les preferències del públic, sempre heterogeni, el nostre afany és millorar any rere any la nostra proposta. Estem oberts a nous suggeriments que puguin encaixar en la filosofia del Festival, que qualsevol persona interessada pot fer-nos arribar a través de la nostra web www.amicsdelsorgues.com”, explica Ribas.

A través de les donacions voluntàries fetes en les col·lectes dels diversos concerts que han tingut lloc, el Festival internacional d’orgue del Principat d’Andorra ha recollit la quantitat de 1480 euros per a Càritas Andorrana i de 545,25 euros per a l’Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Merixell. Els organitzadors volen agrair al públic la seva assistència i la seva aportació econòmica a les dues entitats a les quals aquest any han estat dirigides les recaptacions.

 

 

TOTES LES NOTÍCIES