Prop de 60 nois i noies de clubs catalans i andorrans han participat en la tercera edició del Campus d’Esquí de Fons, organitzat pel Comitè d’Esquí de fons de la FCEH amb l’objectiu de realitzar unes jornades d’entrenament.

L’activitat es va fer del 21 al 24 d’agost a la Casa de colònies de Ridolaina, a Bellver de Cerdanya, amb participants d’entre 9 i 17 anys. L’equip tècnic comptava amb els millors fondistes nacionals: els membres del CEFUC Vicenç Vilarrubla i Laura Orgué, campions de Catalunya i membres de la selecció estatal. També hi han pres part Ferran Pubil i Marc Puigsubirà, actualment tècnics de les seleccions de Polònia i el Japó. L’equip el completaven els entrenadors Edu Pubill, Josep Roch i Edu Bosom. La coordinació dels monitors de lleure va anar a càrrec de Laia Aubert.

Segons Octavi Galcerán, Cap de Comitè d’Esquí de Fons de la FCEH, “cal valorar el contacte establert entre els participants i els tècnics, un dels objectius de la trobada, i el canvi d’impressions entre els atletes en període de formació i els seus referents”

Activitats i Clubs participants

Durant el Campus es van dur a terme entrenaments de córrer, iniciació a la marxa nòrdica, curses d’orientació, costes amb bastons, esquí de rodes, multisalts, exercicis d’equilibri i exercicis de pre-atletisme També es va fer sessions teòriques i pràctiques de manteniment de material, parafinatge, enceratge, alimentació i comportament durant les curses.

Els participants provenien del CEFUC de la Seu, el CENA de Tuixent, el CE Bellver, el CE Puigcerdà, l’Aran Nòrdic i el Club Esportiu Sant Julià.