Prop de 6.000 persones han visitat aquest estiu la Dinosfera i el Museu de la Conca Dellà

Gairebé 6.000 persones han visitat aquest estiu els museus de Coll de Nargó i d’Isona que formen part de la xarxa Dinosaures dels Pirineus. L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) han organitzat, entre l’1 de juliol i l’11 de setembre, diverses activitats per donar a conèixer el patrimoni paleontològic i la recerca sobre els últims dinosaures que van viure a Europa.

Els visitants han pogut gaudir de visites guiades als jaciments paleontològics de dinosaures, xerrades sobre patrimoni i activitats infantils, entre d’altres iniciatives. Aquestes propostes s’han complementat amb una intensa feina de recerca i treball de camp dels investigadors de l’ICP i el Museu de la Conca Dellà, que excaven principalment al mes de juliol.

En el cas del Museu de la Conca Dellà s’han realitzat activitats molt variades vinculades al patrimoni paleontològic i arqueològic de la zona del Pallars Jussà. S’han organitzat visites al jaciment de petjades de dinosaures de Basturs i al jaciment d’ous de dinosaure de Suterranya, juntament amb visites tècniques al Castell de Llordà i a l’església de Santa Maria de Covet. En total, 666 persones van realitzar alguna d’aquestes sortides. També s’han ofert diàriament visites guiades al magatzem del Museu, on 1.355 visitants han pogut descobrir el coll de Titanosaure, un fòssil de més de 5 metres de llargada trobat a Orcau.

Les visites teatralitzades al Castell de Llordà, de la mà del personatge de l’Esperanceta, van tenir una excel·lent acollida entre el públic, que va descobrir l’imponent castell del segle XI de forma didàctica i divertida.

Com cada estiu, el Museu de la Conca Dellà també ha ofert la Nit al Museu, en la qual els infants tenen la oportunitat de dormir entre dinosaures. Les places es van esgotar en pocs dies. També va ser un èxit la xerrada a la fresca titulada ‘La senyora de les Muntanyes; L’enterrament prehistòric col·lectiu a la Cova de Montanissell’ a càrrec de la doctora Núria Armentano, del Museu d’Arqueologia de Catalunya, que va congregar un públic interessat i implicat.

TOTES LES NOTÍCIES