Els Solistes de la Jonca han estrenat aquest divendres l’espectacle ‘Llum, càmera… acció’ en dos sessions amb els alumnes de segona ensenyança de les escoles andorranes d’Ordino i Encamp, i dels col·legis Janer, Sagrada Família, Sant Ermengol i dels Pirineus. En total gairebé 500 joves han pogut gaudir d’una proposta didàctica i musical que ha repassat bandes sonores famoses, alhora que s’explicaven d’una manera divertida els trets més característics de la música per a cinema.

L’espectacle és obra del músic i periodista català David Puertas, que, a més, ha fet de narrador i mestre de cerimònies a l’espectacle. Al seu costat el quintet de corda format per Àlex Arajol i Josep Martínez (violins), Laia Capdevila (viola), Jordi Claret (violoncel) i Ferran Puertas (contrabaix) ha anat donant vida als diferents exemples que el narrador esmentava, com les bandes sonores de Titanic, Hatari, Esmorzar amb diamants, La guerra de les galàxies,

El senyor dels anells o Pirates del Carib, obres de Horner, Mancini, Williams, o Zimmer, entre altres. Les famílies que vulguin gaudir de l’espectacle, de cinquanta minuts, encara ho poden fer aquest dissabte a les 12 hores a l’Auditori Nacional, a Ordino.