Prop de 300 famílies de l’Alt Pirineu es poden veure afectades per les retallades en les subvencions del menjador escolar. D’aquestes, aproximadament 25 són de l’Alt Urgell.

Consells comarcals i ajuntaments han donat a conèixer la seva preocupació pel fet que les reduccions pressupostàries afectin infants de nuclis aïllats. Si el Govern no rectifica, a partir del setembre vinent els alumnes hauran d’abonar 1,5 euros diaris pel transport escolar i 6,20 euros pel dinar. Fins ara les quantitats eren finançades per l’administració a través dels corresponents consells comarcals.

Tot i que la problemàtica afecta notablement l’Alt Urgell, les comarques on hi ha més famílies que poden perdre l’ajut són el Pallars Jussà, amb 97; el Pallars Sobirà, amb 92, i l’Alta Ribagorça, amb 50.

Els presidents comarcals han expressat el rebuig a aquesta retallada en una reunió del Fòrum Comarcal, aquest dimarts passat a Vic. Els ens alerten que, tot i que no és una subvenció obligatòria, la seva supressió va en contra dels criteris d’equilibri territorial i d’ajudar a mantenir la població en els nuclis petits.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada