Prop de 250 persones visiten el jaciment de la Margineda en dos mesos

El passat mes Juny es va obrir al públic el Jaciment Arqueològic de la Margineda. Durant aquests dos primers mesos han passat pel Jaciment prop de 250 persones, la majoria gent del país , tot i que també hem rebut la visita d’algun turista , principalment catalans.

Cal recordar que es tracta d’un circuit provisional i que les visites són guiades, en grups reduïts a un màxim de 15 persones, i amb hora concertada prèviament.

Per franges d’edat , les visites més nombroses han estat de la categoria “adults”, entre els 12 i els 65 anys amb 170 persones. Pel que fa al grup de majors de 65 anys, han visitat aquest estiu el Jaciment 56 persones i finalment s’han comptabilitzat 19 visites de menors de 12 anys.

Des del 21 de juny, data d’obertura , fins al 8 de setembre, el Jaciment ha estat obert de dimarts a dissabte i s’han realitzat dues visites diàries ,a les 11h00 i a les 18h00.

A partir de la setmana vinent, el Jaciment comença l’horari d’hivern, reduint-se a una sola visita al dia, a les 12 del migdia, també de dimarts a dissabte. Es poden fer visites especials per a grups, fora d’aquest horari.

Les reserves s’han de fer a l’oficina de la Margineda, al telèfon 616007, o a qualsevol oficina turística del país.

En els pròxims mesos està previst que visitin el Jaciment els estudiants del país de primer cicle de segona ensenyança. De fet ja hem iniciat converses amb el Ministeri d’Educació per tal d’organitzar aquestes visites, que portarien a centenars d’estudiants a fer “un viatge al cor de la història d’Andorra”.

D’altra banda, en els propers dies, la comissió tècnica nomenada per Molines Patrimonis, el Comú d’Andorra la Vella i el Govern d’Andorra, en base al conveni signat per les tres parts el passat mes d’abril, reemprendrà les reunions per treballar en el pla director.

Es tracta d’un document que haurà d’establir les prioritats i els criteris per a la bona gestió i difusió del Jaciment. La fragilitat dels murs i la seva vulnerabilitat davant la climatologia i la intempèrie ens obliga a situar els treballs de consolidació dels murs en el primer lloc de la llista de prioritats.

En definitiva, el pla director ha de ser un instrument estratègic que serveixi per definir els objectius, les prioritats, els criteris d’actuació, les fases de treball i el cost estimat per a l’adequació i la museïtzació definitiva del Jaciment, així com de la seva difusió.

 

2 comentaris

  1. Hola Gerard!
    Tens tota la raó. Demanem disculpes. Tant els eventuals com el personal de les oficines de turisme han fet una gran tasca aquest estiu. Estem molt contents de l’entrega de tots els joves que han col-laborat a explicar i difondre el Jaciment. Prenem nota.
    El comunicat si explica però que la gent s’ha de dirigir a l’oficina de la Margineda o a qualsevol oficina de turisme del país, amb la qual cosa entenem que queda ja clar que la difusió es fa també des d’aquests punts. Moltes gràcies pel teu comentari.

  2. Una llàstima que des de Molines Patrimonis no hagin comentat que les visites es promocionen i es publiciten a les oficines de turisme de la parròquia d’Andorra la Vella i que les guien alguns dels 20 joves eventuals que treballen tot l’estiu per atendre visitants, turistes i gent del país per fer-los conèixer a tots els llocs i els indrets d’interès, amb tota la bona voluntat i la seva formació.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES