autocaravanes seu

Un total de 1.857 autocaravanes s’han instal·lat a la zona d’aparcament d’aquest tipus de vehicles que disposa la Seu d’Urgell que des de fa una mica més d’un any es va posar en funcionament.

La mitjana d’autocaravanes que aparquen en aquesta zona especialment habilitada per aquest tipus de vehicles és de prop de 5 autocaravanes al dia. Cada autocaravana fa una despesa de 70 euros al dia a la ciutat, segons es desprèn d’un estudi elaborat per la Dirección General de Tráfico. Això es tradueix en un impacte econòmic per la ciutat que s’estima durant un any de 129.990 euros a l’any.

El regidor de Turisme i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jordi Pallarès, manifesta que “aquestes xifres ens constaten l’encert d’haver apostat per la promoció i el foment d’aquesta activitat turística, d’esbarjo i esportiva”. Pallarès remarca també que la bona ubicació d’aquesta zona per autocaravanes -situat al terreny de sorra que hi ha entre l’aparcament d’asfalt del Dr. Peiró i el poliesportiu municipal- “és el què més valoren els autocaravanistes que ens visiten, ja que està a tocar del centre històric de la Seu”.

Jordi Pallarès afegeix que “gràcies a l’existència d’aquesta àrea d’autocaravanes, molts d’aquests turistes visiten la Seu d’Urgell per primera vegada i hi descobreixen una ciutat que ofereix un entorn natural únic, una gastronomia rica i de qualitat i un centre històric singular”.

L’origen de procedència dels autocaravanistes són majoritàriament de Catalunya i l’Estat espanyol (814 vehicles), seguits de França (458), Holanda (105), Alemanya (100), Itàlia (41) i Bèlgica (40), com a més destacats.

Les dates que han obtingut més estades per part dels aficionats a l’autocaravaning han coincidit amb les festes nadalenques, Setmana Santa, ponts i caps de setmana, vacances d’estiu i durant la celebració de la Fira de Sant Ermengol.

Els autocaravanistes també destaquen com a “molt positiu” d’aquesta àrea la seva seguretat, ja que està al costat del centre històric de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada