Prop de 15.000 vehicles abandonen el país aquest diumenge provocant retencions de fins a tres quilòmetres

L’operació sortida es va iniciar aquest dissabte al Principat, quan ja van sortir prop de 17.000 vehicles, i ha continuat durant aquest diumenge amb la marxa de prop de 15.000 cotxes més. Mentre que al matí la circulació ha estat fluïda, i els vehicles que han sortit han trobat poques retencions, cap a la tarda, a partir de les 16.30 hores s’han format algunes cues de fins a tres quilòmetres, tant a la frontera del Pas de la Casa com al Riu Runer.

Des del passat dijous i fins a aquest diumenge han entrat al Principat prop de 57.000 vehicles, la majoria d’ells entre dijous i divendres. Aquest diumenge, però, el comportament d’entrada de vehicles ha estat similar al de qualsevol dissabte, amb prop de 12.000 cotxes, uns 5.000 pel Pas de la Casa, i uns 7.000 pel Riu Runer. En comparació a l’any passat, alguns dies han entrat més vehicles i d’altres s’ha mantingut una afluència similar.

Pel que fa a la sortida, en total ja s’han comptabilitzat prop de 55.000 vehicles que han abandonat el país, la majoria d’ells durant la jornada de dissabte, quan van sortir uns 17.000. Durant aquest diumenge també s’han registrat prop de 15.000 sortides de vehicles, ja que mentre a algunes comunitats autònomes espanyoles dilluns encara és festiu, a la majoria ja és laborable i haurà acabat el pont.

Les retencions han començat al matí tot i que han estat lleus. Cap a les 16.30 hores de la tarda s’han donat les cues de fins a tres quilòmetres, tant al Pas de la Casa com a la frontera del Riu Runer.

Les previsions per a aquest dilluns són que a partir de les 9.30 o 10 hores del matí comencin a marxar els vehicles provinents de Catalunya, que vulguin anar a passar el dia de la mona a casa seva. A partir de les 18 o 19 hores de la tarda hi haurà afluència d’entrada de vehicles dels andorrans que tornen després del pont, però no s’espera que es trobin cues, ja que serà una entrada esglaonada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *