L’executiu ha aprovat aquest dimecres la modificació del projecte de llei de la seguretat social de cotitzacions dels treballadors per compte propi. Amb els canvis proposats pel Govern i els càlculs corresponents del departament d’Estadística sobre les persones que podria afectar, l’administració apunta que un total de 1.255 autònoms es podran acollir a un tram reduït de la base de cotització de la CASS, mentre que fins ara pagaven el 100% de la cotització, aquest any de 453 euros.

És a dir, fins a data d’avui un total de 2.704 persones s’acollien a algun tram de règim reduït, mentre que amb la futura aprovació del projecte de llei pel Consell General, si és que així es produeix, seran 3.329 persones les que podran reduir la cotització. La fórmula per aconseguir aquest canvi es basa en la creació de tres nous trams de cotització de 62,5%, del 125% i del 137,5%, a més dels trams ja existents actualment (25, 50, 75 i 100%).

Segons ha explicat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, l’objectiu és fer el sistema més equitatiu, a la vegada que es manté la sostenibilitat i no s’impulsa un increment del deute de la CASS. Els nous canvis en la llei també preveuen una reducció dels tràmits i sol·licituds per aconseguir un tram de reducció. Mentre que amb la normativa vigent el tipus bàsic era del 100% i calia fer una sol·licitud per acollir-se a alguna de les bases de cotització reduïda, la nova normativa establirà que cada treballador declararà la seva situació i la CASS li assignarà el tipus de cotització que li pertoca, amb la possibilitat de regularitzar la declaració sense recàrrecs fins al 30 de juny següent.

La idea és que el projecte de llei es pugui aprovar abans que finalitzi aquest any i pugui entrar en vigor l’1 de gener del 2019. Tot i això, les noves reduccions no es posarien en funcionament fins al cap de sis mesos, perquè la CASS es pugui adaptar als canvis. En cas que el projecte de llei s’aprovi un cop finalitzat aquest 2018, la posada en marxa de les modificacions sempre es faria a partir de l’inici de l’any natural següent, és a dir, l’1 de gener de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada