Cineclub la Seu d’Urgell, conjuntament amb la Filmoteca de les terres de Lleida, finalitza el cilce d’homenatge al centenari del naixement d’Orson Welles amb la projecció del tercer hombre dijous 17 de desembre a les 22h a la sala 2 de cinemes Guiu amb. També recordem que cineclub la Seu d’Urgell s’afegeix a la cel.lebració del dia més curt.

El tercer hombre és en realitat una pel·lícula del director anglès Carol Reed, però tothom sap que la mà de Welles és omnipresent a la pantalla, no sols perquè ell és l’actor fonamental de la pel·lícula, sinó perquè els plànols i la direcció té el seu inconfusible segell. 

Memorable adaptació de la novel·la de Graham Greene (guionista de la pel·lícula) i que suposa un dels treballs interpretatius més recordats d’Orson Welles. Presentació del film i debat posterior amb Jordi Làrios, coordinador de la Filmoteca de les Terres de Lleida.

Coincidint amb el solstici d’hivern, torna El Dia més Curt fidel a lʼobjectiu de potenciar, difondre i reivindicar el paper del curtmetratge en el sector de la indústria audiovisual. Enguany celebra la seva 3a edició adrecçada especialment als espectadors més joves, amb diverses sessions programades en cineclubs, escoles, centres educatius, biblioteques i instituts, entre d’altres.

Arran de la col·laboració de diverses entitats catalanes, el festival ofereix diverses projeccions gratuites de curtmetratges, provinents dels palmarès dels festivals i mostres de cinema de Catalunya (Catalunya Film Festivals), que durant els dies 18, 19, 29 i 21 de desembre ompliran les pantalles de tot el territori català.

Seguint la línia de les edicions precedents, el Dia més Curt presenta diverses seccions que abasten un públic de totes les edats. A la Seu d’Urgell podrem veure : en família, curtmetratges per gaudir en família i estimular la creativitat dels més petits i la Nit bandarra amb les sessions més golfes i gamberres, només per adults.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada