Dijous 25 d’abril a les 22 h, a cinemes Guiu, el cineclub de la Seu d’Urgell projectarà la pel·lícula RUBY SPARKS dirigida per Jonathan Dayton i Valerie Faris en versió original subtitulada.

El protagonista de la història és un escriptor jove, amb un únic best-seller publicat i amb gran ressó mediàtic, que ha perdut la seva inspiració i que passa per un moment sentimental complicat. A partir de les instruccions del seu psiquiatre comença a escriure sobre la seva vida i acaba construint la parella ideal. El seu nom és Ruby Sparks i des del mateix instant, sent que la seva creativitat cobra un nou vigor per escriure sobre ella. Fins que ella es presenta en la seva sala d’estar.

Es tracta d’una broma, d’un indici de bogeria, d’un acte de màgia? Sigui el que sigui, sembla increïble. De la nit al dia, Ruby dorm al llit de Calvin, li fa el menjar, el captiva de totes les formes possibles, però la situació presenta un caire al·lucinant: Calvin té, d’alguna manera, el poder de canviar a Ruby cada vegada que seu davant la seva màquina d’escriure.

A mesura que Calvin tracta de fer malabarismes amb aquest poder, s’enfronta a un dilema de primera magnitud, com a escriptor i com nuvi: què farà falta per aconseguir que aquesta relació, fruit de la seva imaginació, funcioni en el món real?

El mite de Pigmalió, que tants bons fruits ha donat al cinema i la literatura, està molt present a la trama de Ruby Sparks,. Pigmalió va ser una creació d’Ovidi a la Metamorfosi. Era un escultor que es va enamorar de la seva pròpia estàtua de marfil (la Galatea), blanca i pura, i que a través dels déus cobra vida.

Al final hi haurà sessió de cinefòrum amb Anna Martí i Javier Salazar.