Projecció de Rams (el Valle de los carneros), del director islandés Grímur Hákonarson, al cineclub La Seu

El cineclub La Seu d’Urgell projectarà dijous 14 de març, continuant amb el cicle sobre ‘Cinema i sostenibilitat’, Rams (el Valle de los carneros), del director islandés Grímur Hákonarson a les 22h a la sala 2 de cinemes Guiu.

El Gummi i el Kiddi són dos germans pastors que viuen a una zona remota d’Islàndia. Malgrat que les seves granges es troben a escassos metres de distància, els dos germans no es parlen des de fa 40 anys. Però quan el perill s’acosta als seus ramats, hauran de superar les seves diferències pel be de la supervivència d’allò que tenen en comú: la seva forma de vida. Tot succeïx a la Islàndia més profunda i desolada, enmig de la neu i el torb.

‘Rams’ es presenta com una pel·lícula sobre la vida rural a Islàndia que es basteix sobre dos conflictes dramàtics interrelacionats. L’un és a conseqüència d’una epidèmia que, a través de les autoritats sanitàries, exigeix el sacrifici de tots els ramats ovins en una vall: una economia, lligada a unes formes de vida, està seriosament amenaçada, com, de fet, ho està el món rural a Europa. L’altre té a veure amb dos germans veïns que, per motius apuntats sense explicar-se del tot, fa dècades que no es parlen. Com pot intuir-se, el primer drama canviarà la relació entre els germans, interpretats per dos actors sensacionals, Sigurður Sigurjónsson i Theodór Júlíusson.

Millor pel·lícula a Canes i a Valladolid 2015. Nominada a la millor pel·lícula als premis de cinema europeu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.