El  cineclub la Seu d’Urgell projectarà aquest dijous 01 de juny “La última pel·lícula” de Peter Bogdanovich col·laboració amb la Filmoteca de les Terres de Lleida a les 22h a cinemes Guiu.

A la dècada dels 50, en una petita ciutat de Texas, un grup de joves afronten el pas de l’adolescència a la maduresa marcats per una societat reprimida i canviant en la qual el cinema i tot el que representa mor en mans del poder de la televisió.

Ambientada en un poble perdut de Texas durant els anys cinquanta, aquesta obra de Peter Bogdanovich està carregada de nostàlgia sobre la fi d’una època, simbolitzada amb el tancament de l’únic cinema del poble. Un cinema decrèpit sentenciat a mort per la televisió però que durant molt temps ha significat la principal font d’evasió d’una generació d’adolescents instal·lats en la monotonia i sense perspectives de futur ni il·lusions

Adaptació de la novel·la de Larry McMurtry i estrenada el 1971. El guió va ser escrit per Peter Bogdanovich i Larry McMurtry. Va ser el primer èxit de Peter Bogdanovich com a director, que fins aleshores era un reputat crític cinematogràfic.

Peter Bogdanovich

Realitzador cinematogràfic nord-americà. Kingston, Nova York, 30 de juliol de 1939. Després d’una important tasca com a crític i escriptor cinematogràfic, accedí a la realització: Targets (1967), The last Picture Show (1971), What’s Up, Doc? (1972), Paper Moon (1973, premiat en el Festival de Sant Sebastià), Nickelodeon (1976), Saint-Jack (1979), They All Langhed (1981), Mask (1985), Ilegally Yours (1988) i Texasville (1990). Ha realitzat programes per a la televisió i també ha actuat en pel·lícules d’altres directors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada