El  cineclub La Seu d’Urgell comença aquest dijous 11 de maig la programació de primavera 2017, amb la projecció de la pel·lícula Chevalier de la directora grega Athina Rachel Tsangari, a les 22h a la sala 2 de cinemes Guiu.

Cineclub La Seu d’Urgell arrenca aquest dijous amb la nova programació de primavera amb la pel·lícula Chevalier, de la directora grega Athina Rache Tsangari. Set homes fan una sortida a bord d’un iot per desconnectar durant uns dies, i quan la monotonia comença a envair-los, decideixen iniciar una competició entre ells per decidir qui és el millor de tots. L’escenari obre les portes a sàtires de tota mena, i la veritat és que Tsangari no dubta a l’hora de posar els seus protagonistes en diversos escenaris cada cop més insòlits i surrealistes.

El 18 de maig es projectarà “en el sótano” de l’austriac, Ulrich Seidl, que juntament amb Michael Haneke, és una de les veus més personals de l’actual cinema europeu. “En el sótano”, un documental tant extravagant com únic, en el que s’obre una escletxa per mostrar-nos allò que els seus compatriotes guarden zelosament als seus soterranis, els hobbies que veneren i les filies amb les quals somien la resta del dia.

El 25 de maig es projectarà “historias de la edad de oro” del romanès Cristian Mungiu. La història oficial de Romania diu que els últims 15 anys del règim de Nicolae Ceausescu van ser una mena d’edat d’or tot i que, van ser els pitjors, on s’exercí una major repressió sobre una població cada cop més angoixada i enganyada. Aquesta pel·lícula episòdica pretén ser un homenatge als que van resistir, als que van utilitzar el sentit de l’humor i la ironia per evadir-se de la crua realitat que els hi va tocar viure.

L’1 de juny i en col·laboració amb la Filmoteca de les Terres de Lleida es projectarà  “la última película” de Peter Bogdanovich. A la dècada dels 50, en una petita ciutat de Texas, un grup de joves afronten el pas de l’adolescència a la maduresa marcats per una societat reprimida i canviant en la qual el cinema i tot el que representa mor en mans del poder de la televisió.

El 8 de juny es projectarà “bajo el sol”, de la directora croata Dalibor Matanic. Tres històries d’amor ambientades a Croàcia al llarg de tres dècades. Les històries estan connectades pel fet que l’amor entre un home croat i una dona sèrbia està d’alguna manera prohibida ja s’estigui en 1991, en 2001 o en 2011.

I s’acabarà la temporada amb l’adaptació de la novel·la d’Isaac Rosa, la punyent paràbola sobre la precarietat laboral, “la mano invisible” de David Macián

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada