Dijous 5 de desembre a les 22,15 h, al telecentre, el cineclub de la Seu d’Urgell projectarà la pel·lícula “Nana” de la francesa Valérie Massadian.

La protagonista és una nena de quatre anys que viu amb la seva mare i el seu avi en una granja vella i mig destruïda. Un dia, en tornar de l’escola, tot està en silenci i la vida de la nena canviarà per complet. S’haurà d’enfrontar a la vida, a la mort i a la realitat més crua, però tot des de la innocència de la seva edat, des de la creença en la pròpia capacitat per transformar el món.

La directora ens ensenya com la nena crea un món on trobar-se segura: reuneix gairebé totes les seves necessitats en una única habitació separada de tot el que no funciona a la seva vida, imita rutines per sobreviure i crea les seves pròpies per donar significat a la nova situació. Aquest procés d’autoconsciència està relatat gràcies a una càmera que ho enregistra tot amb una mirada documental, molt naturalista i desposseïda de cap tipus d’ull crític.

A mig camí entre el conte i el cinema documental, de forta inspiració poètica, “Nana” és, per la seva directora Valérie Massadian, un “retorn a un món que està desapareixent, un imaginari en el que la naturalesa, els gestos i les accions importen més que les paraules”. És una pel·lícula per a un públic molt reduït, però que proposa un joc que convé experimentar-lo a la pantalla gran.

– Festival Internacional de Locarno – Premi Millor Òpera Prima

– Festival Internacional de Valdivia – Premi Millor Pel·lícula Internacional

– Festival Internacional de Vancouver – Premi Millor Pel·lícula Internacional

Va exercir com a directora d’art en pel·lícules com Mange, ceci est mon corps (2007, Bafici ’08) i Bye Bye Blondie (2011). Va debutar com a directora amb Nana, per la qual va ser premiada al Festival de Cinema de Locarno.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada