la-moscaCineclub la Seu d’Urgell en col·laboració amb la Filmoteca de les Terres de Lleida, projectarà aquest dijous 26 de març a les 22 hores el film La Mosca de David Cronenberg. Projecció introduïda i debat posterior conduït per Jordi Làrios, coordinador de Filmoteca Terres de Lleida.

El científic Seth Brundle és a punt de culminar un invent que pot revolucionar el món: una càpsula de tele-transportació. Una periodista segueix tot el procés. Entre ells dos sorgeix alguna cosa més que un interès professional. Després de diversos intents amb cossos inanimats, el científic prova la màquina amb un ésser viu.

La mosca de David Cronenberg és una nova adaptació del relat original del clàssic de Kurt Newman. La subtilitat, elegància i bon gust del film de Newman són substituïts aquí per l’explicitació de Cronenberg i el seu reconegut terror quirúrgic. L’angoixant metamorfosi que viu el professor Brundle és explicada amb pèls (de mosca) i senyals pel genial director canadenc. Es barregen psicologia, sexualitat, carnositat… La mosca és una pertorbadora història romàntica, marcada pel mite d’Ícar, on la mutació del personatge és una metàfora de la degradació de la relació d’una parella.

David Cronenberg

Toronto, 1943. Des de les seves primeres pel·lícules ha establert un diàleg entre el cos i la ment, els trastorns psicològics i les mutacions físiques. Un director associat amb els films de gènere, i que ens ha deixat un seguit d’obres que a dia d’avui encara serveixen de referent per a nous directors de ciència ficció i terror. Un autor que acumula més de 20 llargmetratges i multitud de reconeixements tant a Amèrica, com a festivals europeus de la importància de Cannes o Berlín.

Va signar pel·lícules claus del cinema fantàstic i posteriorment va aconseguir notorietat amb La Zona muerta i La Mosca. Inseparables i El almuerzo desnudo el van acostar a la crítica. Els seus últims treballs –Spider, Una historia de violencia, Cosmopolis – incideixen més en la vessant psicològica que en la física.Idioma: anglès amb subtítols. Còpia 35 mm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada