edurneAl voltant d’una cinquantena de persones han assistit, aquest dissabte a la tarda, a la botiga Peak Performance d’Illa Carlemany per veure la pel·lícula Between Places, on Edurne Pasaban i la resta de l’equip de Peak Performance exploren els paisatges de Grenlàndia. L’alpinista ha explicat que aquesta experiència va ser molt diferent al que fa normalment quan puja un 8.000, però que li ha permès descobrir que ‘en tres setmanes puc fer una expedició, explorar llocs nous que ningú ha escalat i fer molta més activitat física que en dos mesos a l’Himàlaia’. Per aquest motiu es planteja reorientar cap a aquesta mena d’expedicions els seus projectes futurs.

L’alpinista Edurne Pasaban ha rebut, al llarg d’aquesta tarda de dissabte, els visitants que han volgut saludar-la, fer-se fotografies amb ella, i veure la pel·lícula que va protagonitzar el seu equip en l’expedició a Grenlàndia. A Between Places es mostra com quatre alpinistes d’àrees diferents, Jacopo Bufacchi, Erwan Le Lann i Martial Dumas, emprenen una expedició a Grenlàndia per descobrir llocs nous i testar la roba de la col·lecció Light Team de Peak Performance, que era l’encàrrec de la marca.

L’expedició va tenir lloc al maig del 2013 i Pasaban en destaca el fet que es trobessin quatre ‘amants de la muntanya’ però d’àmbits diferents, un esquiador, un d’escalada en gel, l’altre en roca, i ella especialista en pics alts.

A banda de l’experiència d’afrontar l’expedició des d’un vaixell on retornaven cada dia i de conviure amb persones d’àmbits diferents, l’alpinista Edurne Pasaban ha destacat el fet d’haver descobert una nova manera de fer expedicions. Ha explicat que després d’haver-se dedicat a fer 8.000, a passar dos mesos en una expedició, ha descobert que ‘en tres setmanes puc fer una expedició, explorar llocs nous que ningú ha escalat i fer molta més activitat física que el que suposa dos mesos a l’Himàlaia’. Així, assegura que això li ha fet pensar en un canvi de rumb i veure que ‘vull continuar fent muntanya, i potser més aquest tipus de muntanya, d’exploració’. De fet, per a les properes aventures que es planteja pensa en pujar un 6.000 o 7.000 però ‘sense saber gaire bé per on aniré, com abans que sabia tot el camí que havia de fer’.

L’expedició també va servir per provar la roba de la col·lecció Light Team de Peak Performance i que els alpinistes fessin les seves aportacions per modificar els models en allò que van detectar que els podia fer més adequats per a la muntanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada