Progrés vol una solució definitiva pels pisos buits de promoció pública de l’Horta del Valira

hora-valiraEl grup municipal del PSC-Progrés vol una solució definitiva per l’ocupació dels pisos de promoció pública buits a l’Horta del Valira després que la majoria dels adjudicataris renunciessin a la seva compra per diversos motius. Així ho va manifestar el grup municipal de Progrés durant la última reunió de la Societat d’Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULS).

Des del mateix grup municipal es reclama obrir un procés de diàleg i negociació per tal de canviar el règim actual de la promoció pública, i així, donar sortida a la venta o lloguer als pisos buits.

Progrés recorda que les famílies que varen renunciar als pisos adjudicats han perdut la totalitat de la fiança o en recuperaran una part durant els propers anys.

Des de Progrés es denuncia que la constructora dels pisos va haver d’aportar 1,7 milions d’euros a l’Ajuntament per la parcel·la, repercutint aquests diners al preu final dels pisos, i fent-los massa cars. També es lamenta que l’Alcalde no s’hagi responsabilitat dels errors de la promoció, dels afectats, ni de trobar una solució definitiva.

Progrés recorda que l’Ajuntament va delegar a la Societat Municipal d’Habitatge i Urbanisme (HIULS) les competències per a la promoció i gestió de l’habitatge de promoció pública a la nostra ciutat. És aquesta societat la que va aprovar les bases amb els criteris d’adjudicació per atorgar els 45 pisos de promoció pública en règim concertat que s’estan construint al nou sector de l’Horta del Vaira.

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, comenta que “no pot ser que mentre moltes famílies tenen problemes d’accés a l’habitatge, hi hagi pisos públics buits”.

Ordeig també destaca que “hem reclamat una solució definitiva per la promoció sense rebre cap resposta al respecte”.

(Text i foto: Progrés)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *