El grup municipal del PSC-Progrés a La Seu d’Urgell ha presentat una proposta de plenari, pel proper dilluns, per tal de recuperar la partida i els diners de les subvencions a clubs esportius per esport de formació al Pressupost de l’Ajuntament del 2014, aprofitant que encara no s’ha aprovat.

Progrés recorda que l’equip de govern va decidir eliminar les subvencions econòmiques anuals a les entitats esportives de la Seu des de fa molts anys per la seva tasca esportiva i formativa entre els més joves. Aquesta decisió, i l’actual crisi econòmica, dificulten encara més la tasca desinteressada dels directius esportius i posa en perill la continuïtat d’algunes organitzacions i activitats esportives.

Des del mateix grup municipal s’adquireix el compromís de recuperar les ajudes a l’esport de formació quan es tinguin responsabilitats de govern si la proposta no tira endavant.

Fonts de Progrés assenyalen que, tot i pagar molts més impostos, els clubs esportius reben les conseqüències per la mala gestió dels diners de l’Ajuntament.

A la mateixa iniciativa també es demana convocar la Comissió Informativa de Serveis Centrals del mateix Ajuntament per concretar l’import total de la partida de subvencions de clubs esportius i fer arribar el contingut de l’acord als clubs de la ciutat per tal que en tinguin coneixement.

Les subvencions econòmiques que rebien les entitats ajudaven a finançar una petita part de les moltes despeses que es generen durant la temporada esportiva. Sobretot, pel sobrecost que suposa estar allunyats de les capitals i ciutats on competeixen.

Tanmateix, s’afirma que actualment existeixen despeses supèrflues i innecessàries del mateix Ajuntament que es podrien eliminar i que facilitarien la recuperació d’aquestes subvencions.

De fet, es podria entendre una disminució de les subvencions a clubs esportius pel context econòmic, però no el fet d’eliminar el total de les subvencions a l’esport de base.

El portaveu del grup municipal de Progrés, Òscar Ordeig, afirma que “els clubs esportius de La Seu són generadors d’activitat econòmica, educativa i social i porten el nom de la ciutat arreu on competeixen”.

Ordeig afegeix que “els diners invertits en esport de formació tenen un retorn molt superior que el seu cost”.

(Text i foto: Progrés)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada