Progrés vol que es tornin les fiances a les persones que no aconsegueixin la hipoteca pels pisos de l’Horta del Valira

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu reclama, a través del plenari del dilluns vinent, la devolució de les fiances de les persones que no volen, o no poden, fer efectiva la compra dels pisos de promoció pública de l’Horta del Valira.

El PSC-Progrés recorda que el plenari de l’Ajuntament va delegar a la Societat Municipal d’Habitatge i Urbanisme (HIULS) les competències per a la promoció i gestió de l’habitatge de promoció pública a la nostra ciutat. Aquesta societat va aprovar unes bases amb els criteris d’adjudicació per atorgar els 45 pisos de promoció pública en règim concertat que s’estan construint al nou sector de l’Horta del Vaira.

A més, per primera vegada en l’adjudicació d’habitatges protegits a la Seu, per voluntat de l’Ajuntament es va exigir una paga i senyal del 3% del total de l’habitatge que suposa un import d’entre 4.000 i 6.000 € per a cada família.

Des de Progrés, ja es va denunciar l’especulació del terreny d’aquesta promoció, ja que la constructora va haver de pagar més d’1,7 milions d’euros a l’Ajuntament per la parcel•la, repercutint aquests diners al preu final dels pisos.

El context de crisi actual i les restriccions al crèdit dels bancs ha comportat que moltes persones no hagin pogut formalitzar la hipoteca per fer efectiva la compra, perdent l’import de la fiança. També que el preu concertat (1.900 €/m2) pot arribar a ser més car que el de la vivenda de lliure mercat.

L’acord de Ple també contempla sol•licitar a l’empresa adjudicatària de la subhasta un informe on consti el següent: a) Quantes persones van signar el contracte de compromís d’acord amb la proposta d’adjudicació. B) Quantes d’aquestes famílies han escripturat el pis, i quantes no. I de les que no han fet, quants han manifestat que no ho podran formalitzar.

Des de Progrés es recorda que cal garantir el dret per accedir a un habitatge de promoció pública pensant amb les famílies que tenen condicions objectives més difícils per accedir als habitatges del mercat lliure.

Òscar Ordeig, com a portaveu del grup municipal, afirma que “l’Ajuntament ha de vetllar per millorar, i no empitjorar, les condicions per accedir a un habitatge. És injust que l’Ajuntament faci negoci amb l’habitatge públic”.

(Text: Progrés)

 

TOTES LES NOTÍCIES