El grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell presentarà una proposta de plenari per evitar el tancament de la Llar d’Infants Municipals “La Grandalla”, situada al cèntric Carrer Capdevila, després que l’equip de govern de CiU hagi anunciat el tancament de cara al curs vinent.

La proposta vol mantenir oberta la llar d’Infants “La Grandalla” pel curs 2013/2014 i replantejar l’organització i funcionament actuals per tal de facilitar l’accés de les famílies a les Llars d’Infants Municipals. Tan pel què fa a les quotes, els horaris i l’organització actuals.

A més, es denuncia que el govern municipal hagi decidit, sense consultar-ho als grups municipals, ni a les famílies ni als professionals, tancar la Llar d’infants “La Grandalla” de cara al curs vinent. De fet, ja s’ha suspès la jornada de portes obertes del centre educatiu amb la previsió de no obrir el curs que vinent.

Fonts de Progrés destaquen que “continuarem treballant amb diferents iniciatives per salvar la Llar d’Infants La Grandalla”.

Aquesta mesura suposa un retrocés històric, ja que els diferents alcaldes de la democràcia, Amadeu Gallart, Joan Ganyet i Jordi Ausàs, van apostar per millorar l’oferta de les Llars d’Infants públiques i de qualitat. Facilitant l’accés de les famílies a aquesta etapa educativa de vital importància.

Des de Progrés ja es va denunciar que l’augment de quotes del curs passat, els horaris i el tancament de la Llar d’Infants del Centre Històric pel proper curs, faran tornar a baixar la matrícula.

Tancar equipaments públics de primera necessitat, com la Llar d’infants “La Grandalla”, va contra l’ interès de la majoria de les famílies de la Seu, i a més contribueix a accelerar l’empobriment del centre històric (Quan l’Ajuntament el que hauria de fer és tot el contrari, potenciar amb equipaments, aquesta zona d’especial interès).

Aquesta decisió ha provocat desconcert i rebuig entre les famílies, que veuen com després de la pujada de quotes del curs passat, ara es tanca la Llar d’Infants del centre de la Seu. Aquesta decisió ja s’ha comunicat a l’AMPA, a les famílies i a les educadores del mateix centre.

També es recorda que aquesta mesura afavoreix els centres privats en detriment dels públics, ja que tenen un menor preu, millors horaris i són més cèntrics.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada