institut la valira

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat una proposta de plenari, en forma de moció, per tal de debatre i consensuar el model d’Institut a defensar davant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

La iniciativa també proposa una reunió entre els diferents grups municipals i els responsables del Departament d’Ensenyament de la Generalitat per fer-los saber el posicionament acordat a l’Ajuntament.

Progrés recorda que les obres del nou Institut d’Ensenyament Secundari La Valira de La Seu ja han finalitzat i que l’ocupa, de moment, l’Escola La Valira. En el mateix equipament, en aquest curs escolar, no hi ha estudiants de secundària, i per tant, se’n pot planificar millor la seva posada en funcionament.

El mateix grup municipal assenyala que encara no s’ha fet cap reunió entre els grups municipals i la comunitat educativa per parlar sobre el funcionament futur del nou equipament educatiu, com a Institut. Motiu pel qual, es fa més necessari que mai establir un espai de debat i de consens entre els diferents agents educatius i els grups municipals per proposar les mesures de funcionament i d’organització més adequades. 

A més, Progrés defensa que el nou Institut La Valira sigui un centre educatiu amb un Projecte Educatiu propi. També es destaca que la posada en funcionament d’aquest nou equipament, llargament reivindicat, és de vital importància per a la millora de l’oferta educativa i per a reduir la massificació de l’actual Institut.

El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, afirma que “hi ha molts aspectes sobre el futur del centre que cal definir des del consistori i que requereixen debat i consens entre els professionals educatius, el Departament d’Ensenyament i el mateix Ajuntament”.

La proposta en qüestió es debatrà durant el plenari de l’Ajuntament del proper dilluns 13 d’octubre, a les 20 hores, a la sala de plens del consistori urgellenc.

(Text i foto: Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada