seu

El grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat una proposta, durant el plenari del passat dilluns, per tal d’estudiar la possibilitat d’instal·lar una caldera centralitzada de biomassa que doni servei d’aigua calenta i calefacció als equipaments públics de la ciutat a través de la instal·lació de canonades. Aquesta proposta ajudaria a reduir el consum de combustible per part del consistori, amb estalvi econòmic, i una millora de la neteja i manteniment de la massa forestal.

Progrés assenyala que després de veure els bons resultats de la posada en funcionament de la xarxa de calor al municipi de Ribes de Freser, a l’any 2012, que dona servei a equipaments públics, i de l’ampliació posterior per a donar servei d’aigua calenta a equipaments hotelers, caldria estudiar la possibilitat de seguir-ne els passos.

Aquest projecte tindria diferents beneficis per la ciutat. El primer, d’estalvi econòmic en el consum de combustible. El segon, en l’aprofitament forestal i la neteja dels boscos. I, en tercer lloc, crearia nous llocs de treball per a la neteja de boscos i per al funcionament de la nova planta.

Des del mateix grup municipal es lamenta el fracàs i l’abandonament del projecte de la planta de biomassa del Consell Comarcal de l’Alt Urgell després de més de 4 anys generant falses expectatives que no s’ha complert.

Progrés creu que caldria encarregar un estudi tècnic que faci una previsió de les instal·lacions i obres requerides, així com, de la inversió necessària per a la seva posada en funcionament.

Ordeig afirma que “la xarxa de biomassa generaria estalvi de diners, neteja de boscos i creació d’ocupació. Tenim idees i projectes per millorar la situació actual i ajudar a lluitar contra la crisi econòmica”.

(Text i foto: Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada