El grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat una moció, pel plenari del proper dilluns, on es proposa impulsar el Consell Municipal d’Economia Local amb la representació dels grups polítics i dels diferents agents econòmics de la ciutat. La proposta també recull que es convoqui la sessió constitutiva abans del proper 15 de setembre i que aquest Consell Econòmic impulsi un Pla urgent d’Activació de l’Economia Local pels propers anys.

Cal recordar que el grup municipal de Progrés ja va presentar, ara farà 3 anys, una moció al ple del dia 7 de juny de 2010 on es proposava la posada en funcionament del Consell Econòmic Local. Malauradament, després de 3 anys, no s’ha fet cap pas per avançar en aquesta direcció tot i aprovar-se la moció per unanimitat durant el mateix plenari.

Progrés constata que, des del 2010, la situació econòmica ha empitjorat i, per primera vegada, ens trobem entorn dels 1.000 desocupats a La Seu, essent una de les principals preocupacions dels ciutadans, que veuen com les anteriors crisis econòmiques no afectaven, ni de bon tros, com aquesta. (crisi dels 80’s: 312 aturats i crisi dels 90’s: 204 aturats).

Des del mateix grup municipal destaca que la nostra ciutat compta amb un nombre important d’associacions, entitats i institucions que treballen de manera directa o indirecta en la promoció de l’economia local a través de diferents àmbits i sectors. Algunes d’aquestes entitats i institucions són, per exemple, l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, Turisme Rural Alt Urgell, Associació d’Hostaleria, la Cambra de Comerç, Unió de Botiguers, Consell Comarcal, Turisme La Seu, FIDEM, Departament de Treball, Associació de Transfronterers, Col•legi d’Arquitectes o el mateix Ajuntament, entre d’altres.

Així com, amb empreses i empresaris que han esdevingut una referència en el seu sector i que cal tenir-los en compte per elaborar un projecte conjunt.

Des de Progrés s’ha insistit vàries vegades en el fet que no hi ha un espai de debat i de trobada de tots els agents econòmics de la ciutat que ajudi a consensuar mesures i coordinar actuacions per a la creació de llocs de treball i de riquesa al nostre territori. També que la conjuntura econòmica actual fa més necessari que mai impulsar un Pla d’Actuació de l’Economia Local pels propers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada