pilona-seu2El grup municipal del PSC-Progrés vol que es doni una solució definitiva als problemes de manteniment i deixadesa de les pilones i semàfors que regulen l’accés de vehicles al centre històric de la ciutat, retirant-los definitivament. D’aquesta manera, caldria mantenir la restricció de vehicles al centre històric mitjançant la senyalització i el control dels agents de la policia municipal. Així ho va proposar el grup municipal de Progrés durant la Junta de Govern del consistori urgellenc.

Els problemes continus de les pilones, des de la seva posada en funcionament el 2005, i el seu deteriorament actual no ajuda a la conservació, promoció, imatge i dinamització del centre històric. Després de 8 anys, s’ha demostrat que va ser una decisió del tot errònia. A més, han estat la major part del temps sense funcionar.

Progrés afirma que aquest sistema de control del trànsit rodat ha costat molts diners públics, amb la instal·lació i el manteniment posterior, ocasionant problemes des de la seva posada en funcionament el 2005. Entre la seva instal·lació al 2005, amb un cost de 60.000 €, i els manteniments posteriors, han suposat un cost total per a l’Ajuntament de més de 100.000 €.

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, comenta que “cal ser més sensible amb el centre històric i amb el manteniment dels espais públics. Fa 8 anys que aquestes pilones porten problemes i són caríssimes, per aquest motiu proposem de treure-les”.

Ordeig també destaca que “una ciutat amb una clara vocació turística com la nostra ha de buscar permanentment l’excel·lència. I això passa per cuidar tots els detalls, en especial, els que afecten el voltant de la Catedral, la qual, recordem, és l’única catedral íntegrament romànica de tota Catalunya”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada