El grup municipal del PSC-Progrés proposa que l’Ajuntament busqui la col·laboració necessària amb la direcció del Cinema Guiu, i d’altres institucions, per tal d’evitar el tancament del cinema.

El Cinema Guiu ha anunciat que tancarà les seves portes abans d’acabar aquest any per problemes de viabilitat econòmica, si no hi ha suports externs que ho evitin.

Progrés afirma que el sector de la cultura d’arreu del país està vivint uns moments especialment difícils, degut a la crisi econòmica, l’augment de l’IVA i a la falta de suport de les diferents administracions públiques.

Tanmateix, la instal·lació en qüestió, i les activitats que s’hi realitzen, representa una peça fonamental en la dinamització cultural de la ciutat. Amb una trajectòria de més de 50 anys des de la seva obertura.

La Seu sempre ha tingut vocació de ciutat cultural, com element essencial de capitalitat i cohesió social. A mes, les zones del Pirineu no es poden permetre de perdre més equipaments culturals com aquest.

El mateix grup municipal destaca que el tancament del Cinema suposaria una pèrdua lamentable per La Seu, tan des del punt de vista cultural com social.

Des de Progrés es creu que les diferents administracions públiques del país han de garantir que les zones més despoblades també puguin mantenir les activitats de cinema o d’altres actius, per evitar ampliar la fractura territorial respecte la capital.

Per últim, Òscar Ordeig, portaveu de Progrés, afirma que “l’Ajuntament hauria d’ajudar a trobar alternatives d’organització, funcionament i finançament amb la direcció per tal de poder superar aquests moments de dificultats. Per fer-ho, caldria implicar a ciutadans i entitats de La Seu per donar un nou impuls a aquest equipament que asseguri el seu futur pels propers anys”.

(Text: Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada