ajuntament-seu

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha denunciat, a través d’una interpel·lació de plenari, l’incompliment de les mocions i propostes aprovades al consistori durant tota la legislatura.

Algunes d’aquestes mocions aprovades, presentades pel grup de Progrés, fa més de tres anys que es varen aprovar sense que l’equip de govern tingui la intenció de tirar-les endavant. Aquesta situació preocupant ja es donava en molts dels acords de la legislatura passada, la 2007-2011.

Progrés afirma que els acords que es prenen per majoria al plenari municipal són d’obligat compliment per l’equip de govern i que, no fer-ho, és un menysteniment cap a la corporació municipal i cap a la normativa de règim local dels Ajuntaments.

El mateix grup ha demanat que es faci un seguiment de les mocions aprovades a través d’una comissió específica, o la mateixa junta de govern local. D’aquesta manera, s’evitaria que les propostes “quedin en un calaix”.

Progrés afirma que el plenari va aprovar una proposta per tal de retransmetre els plenaris de l’Ajuntament a través de l’emissora municipal de Ràdio Seu, sense que s’hagi tirat endavant. O bé la creació del Consell Econòmic Local per coordinar accions per l’ocupació. També es va decidir sobre la creació d’una normativa per a l’ocupació de la via pública amb terrasses o un Pla per millorar la imatge dels horts de la Seu. Una altra iniciativa incomplerta és la preparació de la Catedral i el centre històric per a Candidatura a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Des de Progrés es recorda que, tan important és tenir un projecte de ciutat clar i ambiciós, com la capacitat de gestió per tirar-lo endavant amb seriositat i rigor.

El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, afirma que “per tal que un ajuntament funcioni i resolgui problemes cal tenir capacitat de gestió i complir els acords. Sobretot, els acords més importants per la ciutat”.

El mateix portaveu de Progrés afirma que “la candidatura a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO ja seria una realitat si es complís i es fessin les coses bé”.

(Text i foto:Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada