Progrés insisteix que l’alcalde Batalla rebi els afectats pels pisos públics de l’Horta del Valira

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha tornat a reclamar a l’alcalde Batalla, a través de la junta de govern de l’Ajuntament, que es rebi a les famílies que se’ls va adjudicar pisos de promoció pública a l’Horta del Valira per escoltar la seva problemàtica.

Aquestes persones demanen la devolució de les fiances ja que, després de fer el pagaments d’entre 4.000 i 6.000 €, ara es troben que els bancs no els concedeixen la hipoteca per concretar la compra i tampoc els retornen les fiances.

PSC-Progrés recorda que ja es va presentar una proposta de plenari fa poques setmanes que instava a trobar una solució que va ser rebutjada per l’equip de govern de CiU.

Progrés afirma que no pot ser que les famílies, en contra de la seva voluntat, es quedin sense hipoteca, sense pis i sense fiança. Això, després d’haver superar un filtre de solvència econòmica per accedir a l’adjudicació.

També es recorda que el plenari de l’Ajuntament va delegar a la Societat Municipal d’Habitatge i Urbanisme (HIULS) les competències per a la promoció i gestió de l’habitatge de promoció pública a la nostra ciutat. Aquesta societat va aprovar unes bases amb els criteris d’adjudicació per atorgar els 45 pisos de promoció pública en règim concertat que s’estan construint al nou sector de l’Horta del Vaira.

A més, per primera vegada en l’adjudicació d’habitatges protegits a la Seu, per voluntat de l’Ajuntament es va exigir una paga i senyal del 3% del total de l’habitatge que suposa un import d’entre 4.000 i 6.000 € per a cada família.

Des de Progrés ja es va denunciar que la constructora dels pisos va haver de pagar més d’1,7 milions d’euros a l’Ajuntament per la parcel•la, repercutint aquests diners al preu final dels pisos.

Òscar Ordeig, com a portaveu del grup municipal, afirma que “cal reunir-se amb les parts afectades i trobar una solució de consens. L’Ajuntament no hi pot estar al marge”.

Text: PSC-Progrés

TOTES LES NOTÍCIES